Ekim 2023 Meclis Kararları

Ekim 2023 Meclis Kararları

 

 

                                                                T.C.

DATÇA BELEDİYESİ

03.10.2023 TARİHLİ OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI KARAR ÖZETLERİ

           

Belediye Meclisimiz 03.10.2023 Salı günü saat 10:00’da 1.birleşiminin 1.oturumuna başlamak üzere toplanmış ve aşağıdaki konuları görüşerek karara bağlamıştır.

 

Madde:1 Datça Belediyesi Emir ve Yasaklar Yönetmeliğinde değişiklik yapılması ile ilgili İmar, Plan ve Bütçe, Kültür ve Turizm ile Çevre, Sağlık, Eğitim ve Gençlik Komisyonu raporu(Karar No:85)

 

Meclisimizce yapılan görüşme neticesinde; Emir ve yasaklar yönetmeliğinde değişiklik yapılması ile ilgili komisyonların çalışmalarını tamamlayamadıkları için tüm komisyonlara bir ay ek  süre verilerek konunun kasım ayı meclis toplantısında yeniden görüşülmesine meclisimizce OY BİRLİĞİ İLE KARAR VERİLDİ.

 

 

Madde:2 Ruhsat ve Denetim Müdürlüğüne ait Görev, Yetki ve sorumlulukları ile Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik(Karar No:86)

 

Ruhsat ve Denetim Müdürlüğüne ait Görev, Yetki ve Sorumlulukları ile Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik meclise  sunulduğu şekli  ile kabulüne meclisimizce OY BİRLİĞİ İLE KARAR VERİLDİ.

 

 

Madde:3 2024 yılı gelir ve gider hazırlık bütçesi (Karar No:87)

 

 

Meclisimizce yapılan görüşme neticesinde; konunun plan ve bütçe komisyonuna havale edilerek Kasım ayı meclis toplantısında yeniden görüşülmesine  meclisimizce OY BİRLİĞİ İLE KARAR VERİLDİ.

 

 

Madde:4 2024 yılı gelir tarifeleri ve harçlar (Karar No:88)

 

 

Meclisimizce yapılan görüşme neticesinde; konunun plan ve bütçe komisyonuna havale edilerek Kasım ayı meclis toplantısında yeniden görüşülmesine  meclisimizce OY BİRLİĞİ İLE KARAR VERİLDİ.

 

 

Madde :5 Yaka Mahallesi  Palamutbükü mevkii 1/5000 ölçekli KANİP ve 1/1000 ölçekli KAUİP teklifi (Karar No:89)

 

 

Meclisimizce yapılan görüşme neticesinde; Konunun İmar Komisyonuna havale edilerek II. Oturumda yeniden görüşülmesine meclisimizce OY BİRLİĞİ İLE KARAR VERİLDİ.

 

  1. OTURUM

 

Madde:6 Yaka Mahallesi Palamutbükü Mevkii Koruma Amaçlı 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı İmar Planı ile ilgili İmar Komisyonu raporu(Karar No:90)

 

 

 

İMAR KOMİSYONU RAPORU

           

Datça Belediye Meclisimizin 03.10.2023 tarihli oturumunda Komisyonumuza havale edilen Yaka Mahallesi ile kısmen Cumalı Mahallesi Kıyı Kesimi Palamutbükü Mevkii 1/5000 Ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı ile 1/1000 Ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı” Komisyonumuzun 03.10.2023 tarihli toplantısında ele alınmış olup bahse konu toplantıya komisyon üyelerimiz Mutlu GÜNDOĞAN, Volkan KARACAOĞLU ve Serdar ÖREN katılım sağlamışlardır.

 

Bahse konu imar planları üzerinde yapılan incelemede:

 

  • Daha önce Komisyonumuza havale edilen ve Meclisimizin 06.04.2021 tarih 48 nolu kararı ile uygun görülen imar planlarına ilişkin onama sürecinde, III. Derece Arkeolojik Sit Alanı sınırları içerisinde kalan cüzi bir bölgede Muğla Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğünce sit alanının tamamının planlanmasının uygun olarak değerlendirildiği, bu kapsamda imar planının onay sürecine geçilemeyeceği anlaşılmakta olup III. Derece Arkeolojik Sit Alanında kalan kısmın imar planı sınırı dışında bırakıldığı
  • 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı teklifi ile 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı teklifinin uyumlu olduğu
  • Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı görüşü doğrultusunda yol genişliklerinin bazı bölgelerde artırıldığı, servis yollarının araç yoluna dönüştürüldüğü ve Bölge Otoparkları düzenlendiği
  • Ekolojik Turizm Alanları ve Ticaret Alanlarında, Günübirlik Tesis Alanlarında kadim değişiklik olmadığı, işbu değişikliklerin Kurumların görüşleri doğrultusunda yapıldığı anlaşılmış olup

 

Palamutbükü Mevkii 1/5000 Ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı Teklifi ile 1/1000 Ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı Teklifi Komisyonumuzca uygun olarak mütalaa edilmiştir.

 

Belediye Meclisimize saygı ile sunarız. Denilmektedir.

 

Meclisimizce yapılan görüşme neticesinde; Yukarıda metni yazılı imar komisyonu raporunun  komisyondan geldiği şekli ile kabulüne, 1/5000 Ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı Teklifi ile 1/1000 Ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı Teklifi, plan açıklama raporu ve eklerinin uygun olduğuna, onaylanmak üzere ilgili kurumlara gönderilmesine meclisimizce OY BİRLİĞİ İLE KARAR VERİLDİ.

 

Madde:7 Mazeretli üye (Karar No:91)

Mazeretleri nedeniyle meclis toplantısına katılamayan Meclis Üyeleri Şinasi Tugay ESER, Mustafa CEYLAN ve Aslı KAYA’ nın izinli sayılmalarına meclisimizce OY BİRLİĞİ İLE KARAR VERİLDİ.

 

 

Madde:8 Gün tespiti (Karar No:92)

Bir sonraki meclis toplantısının 07.11.2023 Salı günü saat 10:00’ da belediyemiz meclis toplantı salonunda yapılmasına meclisimizce OY BİRLİĞİ İLE KARAR VERİLDİ.

 

 

 

T.C

DATÇA BELEDİYESİ

İŞLETME VE İŞTİRAKLER MÜDÜRLÜĞÜ

 

GÖREV, YETKİ VE SORUMLULUKLARI İLE ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK

BİRİNCİ BÖLÜM

Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Amaç

MADDE 1- (1) Bu Yönetmeliğin amacı; İşletme ve İştirakler Müdürlüğünün kuruluş, görev, yetki ve sorumlulukları ile çalışma usul ve esaslarını düzenlemektir.

Kapsam

MADDE 2- (1) Bu Yönetmelikte İşletme ve İştirakler Müdürlüğünün kuruluş, görev, yetki ve sorumlulukları ile çalışma usul ve esaslarını kapsar.

Dayanak

MADDE 3- (1) Datça Belediye Meclisinin 02/11/2021 tarih ve 102 sayılı kararı ile oluşturulan İdari Yönetmelik hükümleri gereğince ve 5393 sayılı Belediye Kanunu ve diğer mer’i mevzuata dayanılarak hazırlanmıştır.

Tanımlar

MADDE 4- (1) Bu Yönetmelikte geçen;

  1. a) Belediye : Datça Belediye Başkanlığını,
  2. b) Başkan : Datça Belediye Başkanını,
  3. c) Müdür : İşletme ve İştirakler Müdürünü,

ç) Müdürlük : İşletme ve İştirakler Müdürlüğünü,

  1. d) Personel : Müdürlüğe bağlı çalışanların tümünü,
  2. e) Yönetmelik: İşletme ve İştirakler Müdürlüğü Görev ve Çalışma Yönetmeliğini ifade eder.

İKİNCİ BÖLÜM

Teşkilat Yapısı

MADDE 5 – (1İşletme ve İştirakler Müdürlüğü Müdür, Memur, İşçi ve diğer personelden oluşur.

(2) Birimlerin iç organizasyon yapılarının teşkili, söz konusu birimde görev yapmakta olan memur ve diğer personelin yetki ve sorumlulukları ilgili birim amirinin teklifi ve bir üst amirin onayı ile gerçekleştirilecek bir iç düzenlemeyle geçerlilik kazanır.

ÜÇÜNCÜ BÖLÜM

Görev, Yetki ve Sorumluluk

İşletme ve İştirakler Müdürlüğünün Görev, Yetki ve Sorumlulukları

MADDE 6- (1) İşletme ve İştirakler Müdürlüğü, kendisine bağlı olan sosyal tesislerin taleplerini, doğrudan temin ve ihale yoluyla, 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu ve diğer ilgili mevzuat çerçevesinde yer alan hükümler doğrultusunda karşılamak, Başkanlıkça kurulması kararlaştırılan işletme ve iştiraklerin kuruluş, işleyiş ve her türlü iş ve işlemlerini yürütmek.

(2) Yıllık yatırım planına göre kendisine yöneltilen işlerin ihalesinin yapılması, bu işlere ait işlemlerin yer tesliminden işin bitimine kadar usulünce yapılıp yapılmadığının takip ve kontrol etmek.

(3) İş huzurunu ve güvenliğini sağlamak.

(4) Çalışan personele hizmet içi eğitim verilmesini sağlamak.

(5) Ücreti ödemeyenler hakkında yasal takibat yapmak.

(6) Mevzuatın ön gördüğü diğer iş ve işlemleri yapmak, vergi kanunları hükümlerini takip ederek iktisadi işletmelerle ilgili her türlü sorumlulukları Mali Hizmetler Müdürlüğü ile birlikte yerine getirmek, beyannameleri vermek.

(7) İşletme ve İştirakler Müdürlüğü, bu Yönetmelikte sayılan görevleri ve 5393 sayılı Belediye Kanununa dayanarak Belediye Başkanınca kendisine verilen tüm görevleri kanunlar çerçevesinde yapmaya yetkilidir.

İşletme ve İştirakler Müdürünün Görev, Yetki ve Sorumluluğu;

MADDE 7- (1) İşletme ve İştirakler Müdürlüğünü Başkanlık Makamına karşı temsil etmek.

(2)Müdürlüğün yönetiminde tam yetkili kişidir. Müdürlüğün her türlü çalışmalarını düzenlemek.

(3) İşletme ve İştirakler Müdürlüğünün Tahakkuk Amiri, Harcama Yetkilisi ve Müdürlük personelinin 1. Disiplin amiridir.

(4) İşletme ve İştirakler Müdürlüğü ile Müdürlükler arasında eşgüdüm içerisinde çalışmak.

(5) Yasalarla verilen her türlü ek görevi yapmak.

(6) İlgili mevzuat Başbakanlık ilgili Bakanlıklar ve Datça Belediye Başkanlığının genelge, yönetmelik, bildiri, prensip kararları ve talimatlar çerçevesinde yöneticilik görevlerini yerine getirmek.

(7) Müdürlük faaliyetlerini ilgilendiren mevzuatı takip etmek.

(8) İşletme ve İştirakler Müdürlüğünün harcama yetkilisi, müdürlükte çalışan personelin başarı ve performans değerlendirmesini yapmak.

(9) Hangi işlerin kimler tarafından yürütüleceğini ve verilen yetkilerin kapsamının ne olduğunu gösteren bir görev bölümü emri çıkartılarak ilgililerine duyurmak.

(10) Müdürlük görevlerinin sağlıklı yürütülebilmesi için gerekli her türlü tedbirleri almak.

(11) Görev alanı içine giren işlerin yıllık yatırım plan ve programını yapmak.

(12) Uygulamaya esas olmak üzere alınan kararların hayata geçirilmesini sağlamak ve hizmetin bir bütünü olarak yerine getirilmesini sağlamak.

(13) Mevzuatın gerektirdiği diğer görevleri yapmak.

Bilgi İşlem Servisinin Görev ve Sorumlulukları

Madde 8 – (1) Bilgi İşlem Servisinin Görev ve Sorumlulukları şunlardır,

a)İç ve dış müdürlükler ile diğer ilgili kurumlar arasında network bağlantılarını kurarak veri iletişimini ve bilgi alışverişini sağlamak

b)Müdürlükler arası iletişim ve veri alışverişini sağlamak üzere intranet ve iç haberleşme sistemi oluşturmak,

c)Belediye birimlerinin donanım ihtiyaçlarının belirlenmesini, temin edilmesini, kurulmasını ve devreye alınmasını sağlamak, bunlarla ilgili teknik destekte bulunmak

ç)Belediyedeki Bilgisayarlar (PC), sunucular, çevre birimleri, network cihazları vb. donanımların bakım ve tamirlerini yapmak veya yaptırmak,

d)Sistemin teknolojik gelişmeler doğrultusunda büyümesini sağlamak

e)Gelecekteki ihtiyaçları analiz etmek ve teminini sağlamak

f)Sistemlerin sürekliliğini sağlamak üzere, gerekli emniyet tedbirlerini almak ve uygulamak,

g)Sistemi sürekli faal halde tutmak için diğer çevresel destek birimlerin uyumluluğunu sağlamak.

ğ)Veri güvenliğini sağlamak ve uygulamak, mevcut verilerin yedeğini düzenli bir şekilde alarak güvenli bir ortamda saklamak,

h)Belediye bünyesindeki internet kullanıcılarının girdikleri web sitelerinin ve iç IP dağıtım log kayıtlarının tutulmasını ilgili kanun ve yönetmeliklere uygun olarak gerçekleştirmek

ı)Belediyemizdeki mevcut internet web sitesinin sürekli faal bir şekilde çalışmasını sağlayarak, çağdaş haberleşme ve bilgi alışverişini temin etmek. Belediyecilik hizmetlerini mevzuatın izin verdiği ölçüde internet ortamına taşımak ve vatandaşa dönük hizmetleri internet üzerinden sunmak üzere e-belediye sistemini kurmak ve geliştirmek,

i)Belediye web sitelerinin barındırma, bakım, geliştirme ve güncellemesini sağlamak,

j)Belediye birimlerinin ihtiyaçları ve teknolojik gelişmeler doğrultusunda Belediye Otomasyon Sistemi, Haritacılık/CBS (Coğrafi Bilgi Sistemleri), Kent Bilgi Sistemi ve diğer yazılımların alımını, kurulumunu, sorunsuz şekilde çalışmasını temin etmek, yazılım firmalarıyla bakım ve güncelleme sözleşmelerini yapmak, birimlerin istekleri doğrultusunda yeni modül ilavelerinin ve değişiklerin yapılmasını sağlamak,

k)Belediyede kullanılan yazılımların birbirleriyle ve KPS (Kimlik Paylaşım Sistemi), UAVT (Ulusal Adres Veri Tabanı), TAKBİS (Tapu Kadastro Bilgi Sistemi) gibi dış sistemlerle entegrasyonunu ve veri paylaşımını sağlamak,

l)Belediye birimlerinin ihtiyaçları doğrultusunda yeni yazılım lisanslarının (İşletim Sistemi, Ofis, CAD vb.) temin edilmesini ve süreli lisanslar için (Firewall, Anti virüs vb.) lisans yenilemelerinin yapılmasını sağlamak,

m)Yazılımları kullanacak olan personellerin kullanıcı tanımlarının yapılmasını, yetkilerinin verilmesini ve bilgisayarlarına kurulumlarının yapılmasını sağlamak.

  1. n) Kullanılan yazılımlarla ilgili toplu veya yerinde eğitimler vermek veya verdirmek,
  2. o) Kurumsal elektronik posta (e-mail) sisteminin kurulmasını, e-posta hesaplarının açılmasını, bakımını, düzenli çalışmasını ve yönetimini sağlamak

ö) Personel Devam Kontrol Sistemlerinin (mesai takip) kurulum, bakım ve düzenli çalışmasını sağlamak,

  1. p) Fiziksel ve sanal sunucuların kurulumunu, bakımını ve düzenli çalışmasını sağlamak.

İşletme ve İştirakler Müdürlüğü Personelinin Görev, Yetki ve Sorumlulukları;

MADDE 9- (1) İşletme ve İştirakler Müdürlüğü, Belediye Başkanı ve bağlı bulunduğu Başkan Yardımcısınca verilen ve bu Yönetmelikte tarif edilen görevler ile ilgili yasalarda belirtilen görevleri gereken özen ve çabuklukla yapmak ve yürütmekle sorumludur.

DÖRDÜNCÜ BÖLÜM

İşbirliği ve Koordinasyon

Müdürlük Birimleri Arasında İşbirliği

MADDE 10- (1) Müdürlük dahilinde çalışanlar arasındaki işbirliği ve koordinasyon, Müdür tarafından sağlanır.

(2) Müdürlüğe gelen tüm evraklar toplanıp konularına göre dosyalandıktan sonra müdüre iletilir.

(3) Müdür, evrakları gereği için ilgili personele havale eder.

(4) Bu Yönetmelikte adı geçen görevlilerin ölüm hariç her hangi bir nedenle görevlerinden ayrılmaları durumunda görevleri gereği yanlarında bulunan her türlü dosya, yazı ve belgeler ile zimmeti altında bulunan eşyaları bir çizelgeye bağlı olarak yeni görevliye devir teslimini yapmaları zorunludur. Devir-teslim yapılmadan görevden ayrılma işlemleri yapılmaz.

(5) Çalışanın ölümü halinde, kendisine verilen yazı, belge ve diğer eşyalar birim amirinin hazırlayacağı bir tutanakla yeni görevliye teslim edilir.

Diğer Müdürlük, Kurum ve Kuruluşlarla Koordinasyon

MADDE 11- (1) Müdürlükler arası yazışmalar Müdürün imzası ile yürütülür.

(2) Müdürlüğün, Belediye dışı özel ve tüzel kişiler, Valilik, Kamu Kurum ve Kuruluşları ve diğer şahıslarla ilgili gerekli görülen yazışmalar; memur, büro sorumlusu, Müdür parafı ile Belediye Başkanının veya yetki verdiği Başkan Yardımcısının imzası ile yürütülür.

BEŞİNCİ BÖLÜM

ÇEŞİTLİ HÜKÜMLER İLE YÜRÜRLÜK  VE YÜRÜTME

Tereddütlerin giderilmesi ve düzenleme yapılması

MADDE 12- (1) Bu yönergenin yürütülmesinde ortaya çıkacak tereddütleri gidermeye ve ilave düzenlemeler yaptırmaya, Belediye Başkanı yetkilidir.

Hüküm bulunmayan haller

MADDE 13- (1) Bu Yönergede hüküm bulunmayan hallerde 657 sayılı Devlet Memurları Kan unu, 4857 sayılı İş Kanunu ve ilgili personel mevzuatı hükümleri uygulanır.

Yürürlük

MADDE 14- (1) Bu yönetmelik, Datça Belediye Meclisi tarafından kabul edildikten sonra yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

Yürütme

MADDE 15- (1) Bu yönetmelik hükümlerini Belediye Başkanı yürütür.

 

 

DATÇA BELEDİYESİ RUHSAT VE DENETİM MÜDÜRLÜĞÜ

GÖREV, YETKİ VE SORUMLULUKLARI İLE ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK

BİRİNCİ BÖLÜM

Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Amaç
MADDE 1 –
 (1) Bu Yönetmeliğin amacı, Datça Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü’nün kuruluş, görev, yetki, sorumluluk ve çalışmalarını düzenlemektir.

Kapsam
MADDE 2 – 
(1) Bu Yönetmelik, Datça Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü’nün görev, yetki ve sorumluluğunda bulunan iş ve işlemlerin düzenlenmesi ve yürütülmesine ilişkin esas ve usulleri kapsar.

Dayanak
MADDE 3 – 
(1) Bu Yönetmelik, 5216 sayılı Büyükşehir belediyesi Kanunu, 5393 sayılı Belediye Kanunu, 3194 sayılı İmar Kanunu, 2005/9207 sayılı İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmeliğe dayanılarak hazırlanmıştır.

Tanımlar
MADDE 4– 
(1) Yönetmelik kapsamındaki kavramların tanımları aşağıdaki gibidir:
a) Başkan                               : Datça Belediye Başkanını,
b) Başkan Yardımcısı             : Datça Belediye Başkan Yardımcısını,
c) Başkanlık                           :  Datça Belediye Başkanlığını,
ç) Belediye                             :  Datça Belediyesini,
d) Belediye Encümeni           :  Datça Belediye Encümenini,
e) Belediye Meclisi                :  Datça Belediye Meclisini,
f) Müdür                                :  Datça Belediyesinin ilgili Müdürünü,

  1. g) Müdürlük                           : Datça Belediyesinin ilgili Müdürlüğünü, ifade eder

İKİNCİ BÖLÜM

Kuruluş, Personel ve Örgütlenme Yapısı

Kuruluş

MADDE 5 – (1) Müdürlük, Belediyemizin kurulması ile birlikte kurulmuş ve ilgili mevzuatta belediyelere verilen görevlerin Müdürlüğü ilgilendiren kısımlarını yerine getirmek üzere 03/07/2005 tarihli ve 5393 sayılı Belediye Kanunu ile 22/02/2007 tarihli ve 26442 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe konulan Belediye ve Bağlı Kuruluşları ile Mahalli İdare Birlikleri Norm Kadro İlke ve Standartlarına Dair Yönetmelik hükümlerine uygun olarak mevcudiyetine devam etmektedir.

Personel Yapısı

MADDE 6- (1) Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü personel yapısı; Norm Kadro Cetvelindeki unvan ve sayıyı aşmamak üzere Müdür, memur, işçi, sözleşmeli personel ve şirket personelinden oluşmaktadır.

Örgütlenme yapısı

MADDE 7 – (1) Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü, üst yönetici olarak Başkana bağlı olarak çalışır.

(2) Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü’nün personel yapısı Norm Kadro Cetvelindeki unvan ve sayıyı aşmamak üzere; müdür, şef ve işçiden oluşmaktadır.

(3) Belediye birimleri arasındaki yazışmalar Müdür’ün imzası ile Belediye dışı yazışmalar Başkan ya da görevlendireceği Başkan Yardımcısı’nın imzası ile yürütülür.

(4) Organizasyon şemasındaki yatay ve dikey hiyerarşik yapılanma, Müdür’ün teklifi ve Başkan’ın onayıyla oluşur ve yürürlüğe girer.

(5) Başkan organizasyon yapısını re’sen değiştirmeye yetkilidir.

(6) Ruhsat ve Denetim Müdürü hizmet gereklerine uygun olarak birimlerin yapısı, çalıştırılacak personelin dağılımı ve yapılacak işlerle ilgili düzenlemeleri ve işlemleri mevzuat çerçevesinde yapar.

 

 

ÜÇÜNCÜ BÖLÜM

Görev, Yetki ve Sorumluluk

Müdürlüğün görevleri

MADDE 8 – (1) Müdürlüğün görevleri aşağıda belirtildiği gibidir:

  1. a)Datça Belediyesi sorumluluğunda bulunan alanlarda işletilecek yerlerin ruhsatlandırma iş ve işlemlerini yürütmek, ruhsat sonrası denetlemek,
  2. b)10/07/2004 tarih ve 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu gereği, sıhhi işyerleri, ikinci ve üçüncü sınıf gayrisıhhi müesseseleri, umuma açık istirahat ve eğlence yerleri ile bölge otoparkı, kapalı ve açık otoparklara ruhsatlandırma iş ve işlemlerini yürütmek, müracaat dosyalarını tanzim etmek ve işyerlerine yapılacak beyan ve incelemelerde; insan sağlığına zarar verilmemesi, çevre kirliliğine yol açılmaması, yangın, patlama, genel güvenlik, işçi sağlığı, trafik ve karayolları, imar, kat mülkiyeti ve doğanın korunması ile ilgili düzenlemeleri mevzuat doğrultusunda denetlemek,
  3. c)Başkan’ın veya yetki verdiği Başkan Yardımcısı’nın başkanlığında sıhhi müessese, umuma açık istirahat ve eğlence yeri ile gayrisıhhi müesseselere ait işyerlerinin denetimi ile ilgili Müdürlükler arası koordinasyonu sağlamak, denetim ekibi oluşturmak, denetime katılmak.

ç) Başkanlık Makamına, Belediye Encümenine, Belediye Meclisine teklifler sunmak, Belediyenin bu üç organı tarafından verilen kararları uygulamak, tatbik etmek, Başkanlık Makamı tarafından verilen diğer görevleri yapmak.

  1. d)Stratejik plan, yıllık hedef, yatırım programı hazırlamak ve belirlenen görevleri yerine getirmek ile ilgili çalışmaları yürütmek,
  2. e)Yıllık faaliyet raporunun ve performans bilgilerinin hazırlanması ile ilgili çalışmaları yürütmek,
  3. f)Başkanlık Tarafından verilen diğer görevleri yapmak.

Müdürün görev, yetki ve sorumlulukları

MADDE 9 – (1) Müdürün görevleri aşağıda belirtildiği gibidir.

  1. a)Başkanlık Makamına, Belediyenin karar organlarına, Belediyenin diğer birimlerine, Müdürlüğün alt birimlerine ve personeline, kamu kurum ve kuruluşlarına, meslek kuruluşlarına ve gerektiğinde gerçek ve tüzel kişilere karşı şahsen ya da evrak üzerindeki imzasıyla Müdürlüğe temsil etmek.
  2. b)Temsil ettiği Müdürlüğün görev alanına giren tüm iş ve işlemlerin; ilgili mevzuata ve yönetmelikte belirlenen ilkelere uygun olarak yürütülmesini sağlamak.
  3. c) Personeli, ekipmanı ve müdürlüğün sahip olduğu bilgi ve kaynakları; etkili, verimli ve ekonomik bir şekilde sevk ve idare etmek.

ç) Alt birimler arasında koordinasyonu ve çalışma huzurunu sağlamak.

  1. d)Gerekli denetimleri yapmak/yaptırmak.
  2. f)Kamu İç Kontrol Standartlarına Uyum Eylem Planı çerçevesinde;

1) Hizmet standartlarının oluşturulmasını temin ederek, hizmet alan gerçek ve tüzel kişilere duyurulmasını ve mevzuatında belirlenmiş üst kurumlara bildirilmesini sağlamak.

2) Müdürlüğün organizasyon şemalarını oluşturmak ve Başkanlık Makamına onaya sunmak. Onaylandığı takdirde bu şemaya uygun idari yapılanmayı tesis etmek.

3) Alt birimlerin ve birim sorumlularının görev tanımlarını yaptırmak, ilgililere tebliğ etmek ve görev tanımlarına uygun hareket edilip edilmediğini denetlemek.

4) Müdürlük birimlerini Uygulama Prosedürlerini, İş Akış Şemalarını ve bu süreçte kullanılacak standart form ve belgeleri hazırlatmak ve personelin bu prosedürlere uyarak iş ve hizmet üretmesini temin etmek.

5) Gerekli envanter çalışmalarını yaptırarak, Müdürlüğün hassas görevlerini belirlemek ve hassas görevlerin gereklerinin yerine getirilmesini sağlamak.

6) Müdürlüğe ait makine ve teçhizatların kullanım talimatlarını, kazalara ve yangına karşı iş güvenliği talimatlarını, hizmet talimatları ile muayene ve kontrol talimatlarını hazırlamak ve afişlerinin gerekli yerlere asılmasını temin etmek.

7) Müdürlüğün işleriyle ilgili olarak, hizmet alan vatandaşın doğru bilgiyle yönlendirildiğini ve afiş ya da el kitapçığı şeklindeki rehber çalışmalarını yaptırarak hizmet alan tüm kesimlere duyurulmasını ve ulaştırılmasını sağlamak.

  1. g)Müdürlüğün görev alanına giren konularla ilgili; kanunları, kararnameleri, yönetmelikleri, genelgeleri, tebliğleri, yargı kararlarını, meclis kararlarını ve ilgili diğer meslek kuruluşlarının mevzuatını ve yayınlarını takip etmek, bu konularda Müdürlük personelinin bilgilendirilmesini ve eğitilmesini sağlamak.

ğ) Müdürlüğün görev alanına giren iş ve işlemlerin etkin, verimli ilkelere uygun yürütülebilmesi için; müdürlüğün görevlerini deruhte edebilecek meslek gruplarından ve idari personelden yeteri kadar istihdam edilmesini sağlayacak girişim ve çalışmaları yapmak.

  1. h)Memur ve işçi personelin; sevk ve idaresiyle ilgili olarak;

1) Müdürlük personeli arasında görev bölümü yapmak.

2) Çalışma koşullarını iyileştirmek

3) Personelin izin planını çıkarmak.

4) İzin, fazla mesai ve arazi tazminatı gibi tüm özlük işlemlerine yönelik çalışmaların düzenli olarak yapılmasını sağlamak.

5) Hastalık, rapor, doğum, ölüm gibi nedenlerle görevinden ayrılan personelin yerine bir başkasını görevlendirmek.

6) Hizmetlerin aksamaması için gerekli önlemleri almak.

ı) Müdürlüğün görev alanına giren konularla ilgili olarak; gerektiğinde ilgili ve yetkili mercilere Müdürlük görüşünü hazırlayıp sunmak.

  1. i)Başkanlık Makamının ONAY ya da OLUR’unun gerektiği konularda; ilgili işlem dosyasının hazırlanmasını ve süresi içerisinde Başkanlık Makamına sunulmasını sağlamak.
  2. j)Başkanlık tarafından yayımlanan Genelgelere, Yönergelere, yazılı ve sözlü talimatlara uygun hareket etmek ve gereklerini yerine getirmek.
  3. k)Çalışma alanına giren ve Başkanlık Makamı tarafından verilen diğer görevleri mevzuata uygun olarak ifa etmek.

 

(2) Müdürün yetkileri;

  1. a)Müdürlüğü;

1) Başkanlık Makamına, Belediyenin diğer birimlerine, Müdürlüğün personeline karşı doğrudan,

2) Belediyenin karar organlarına, kamu kurum ve kuruluşlarına, meslek kuruluşlarına ve gerektiğinde gerçek ve tüzel kişilere karşı ise Başkanlık Makamının izni ve onayıyla; şahsen ya da evrak üzerindeki imzasıyla temsil etmeye,

  1. b)Personeli, ekipmanı ve Müdürlüğün sahip olduğu bilgi ve kaynakları sevk ve idare etmeye,
  2. c)Bütçe ödeneklerini kullanmaya ve harcama talimatı vermeye,

ç) Başkanlık Makamına; yeni alt birimler kurma, alt birimleri ayırma ya da birleştirme, alt birimlerin adlarını ve fonksiyonlarını değiştirme konusunu teklif etmeye,

  1. d)İş ve işlemleri kontrol etmeye ve denetlemeye, iş ve işlemlerle ilgili her türlü bilgi ve belgeyi istemeye,
  2. e)Taşınır mal kayıt ve kontrol yetkililerini belirlemeye ve görevlendirmeye,
  3. f)Görevlerini yerine getirmeyen ve talimatlara uymayan personel hakkında disiplin süreci başlatmaya,
  4. g)Toplantı düzenlemeye ve toplantıyı yönetmeye,

ğ) Bütçe Kanunu’nda belirtilen sınırlarda olmak kaydıyla; gerekli durumlarda üst yönetici onayıyla personele fazla mesai yaptırmaya,

  1. h) Gerekli görüldüğü konularda Hukuk İşleri biriminden görüş sormaya,

ı) İşlemlerde usulsüzlük ve yolsuzluğu önlemek için yasal her türlü tedbiri almaya, yetkilidirler.

(3) Müdürün sorumlulukları;

  1. a) Birim Müdürü, temsil ettiği Müdürlüğün ve Müdür olarak kendi görev alanına giren konularındaki iş ve işlemlerin hukuka ve belediye mevzuatına uygun olarak yürütülmesinde Başkana karşı sorumludur.
  2. b)Birim Müdürü, temsil ettiği Müdürlüğün ve Müdür olarak kendi görev alanına giren konulardaki iş ve işlemlerin hukuka ve belediye mevzuatına uygunluğunun denetlenmesi sürecinde, Başkanlık Makamını bilgilendirmek kaydıyla;

1) Sayıştay’a

2) İlgili Bakanlıkların denetim organlarına,

3) Belediye Meclisinin Denetim Komisyonuna,

4) İç Denetim organlarına, gerekli bilgi ve belgeleri zamanında ve eksiksiz olarak ulaştırmakla sorumludurlar.

  1. c)Birim Müdürü, Başkanlık Makamını bilgilendirmek kaydıyla; Adli ya da idari inceleme ve soruşturma aşamasında, inceleme ve soruşturmayı yürüten organlara gerekli bilgi ve belgeleri zamanında ve eksiksiz olarak ulaştırmakla sorumludurlar.

 

DÖRDÜNCÜ BÖLÜM

Çeşitli ve Son Hükümler

 

Yönetmelikte yer almayan hükümler

MADDE 10 – (1) Bu yönetmelikte hüküm bulunmayan hallerde yürürlükteki ilgili mevzuat hükümlerine uyulur.

 Yürürlük

MADDE 11 – (1) Bu yönetmelik; Belediye Meclisinde kabul edildikten sonra yürürlüğe girer.

 Yürütme

MADDE 12 – (1) Bu yönetmelik hükümlerini Datça Belediye Başkanı yürütür.