DATÇA SAHİL GÜVENLİK KOMUTANLIĞI DENETİMLERİNİ SIKLAŞTIRDI

İlçemizde 12 ay boyunca sınır güvenliğimizi sağlayan Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, yaz aylarında deniz trafiğinin artmasıyla birlikte denetimlerini sıklaştırdı.

İnsan ve uyuşturucu kaçakçılığı konusunda defalarca başarılı operasyonlar düzenleyen ekip havaların ısınmasıyla birlikte hem denize giren vatandaşların olası kazalardan korunması için hem de tekne atıklarından kaynaklanabilecek deniz kirliliğini engellemek için plajlarda denetimler gerçekleştiriyor. Denetimler boyunca bir yandan yüzme sahasının dışına çıkan vatandaşları uyarırken bir yandan da koylara yaklaşan, limana giriş çıkış yapan teknelerin evrak ve mavi kart kontrollerini gerçekleştiriyor.

Gece gündüz demeden gelen ihbarlar karşısında çok hızlı hareket eden Datça Sahil Güvenlik Komutanlığı, sintine ve atık sularını denize boşaltan, mavi kartı bulunmayan teknelere cezai işlem uygulayarak gerekli işlemleri tamamlanmadan limandan çıkışlarına izin vermiyor.

Bu özverili çalışmaları nedeniyle Datça Belediyesi olarak kendilerine çok teşekkür ediyoruz.