“DATÇA ACI BADEM MACUNU” MÜCADELEMİZDE SON GELİŞME

İlçemizin geleneksel ürünüymüş gibi pazarlanan, astım, koah, kanser vb. hastalıkları iyileştidiği vaat edilen “Datça Acı Badem Macunu” isimli ürün karşısında verdiğimiz mücadele önemli bir kazanım elde ettik. İlçemizin bademinin meşhur olduğunu bilen ve bu nedenle ürün isminde ilçemizin adını kullanarak halkı kandırmaya çalışan kişilere karşı mücadele edeceğimize, işin peşini bırakmayacağımıza söz vermiştik. Başlattığımız hukuki süreçleri adım adım açıklamıştık. Bu süreçlerin içerisinde Türk Patent ve Marka Kurumu’na “Datça Acı Badem Macunu” markasının tescili için yapılan iki başvuruyu tespit edip yayıma itiraz başvurusunda bulunmuştuk. İtirazlarımız sonucu tescil başvurularından birisinin iptal edildiğini öğrenmiş bulunmaktayız. Daha önce de söylediğimiz gibi ilçemizin marka değerinin korunması adına gereken mücadeleyi azimle sürdüreceğiz. Bu süreçte Datça Halkını ve Esnafını da duyarlılığa davet ediyoruz. Onlarca yıldır atalarımızın bu topraklarda zor şartlarda diktiği, büyüttüğü, lezzetiyle, kalitesiyle dünya markası haline getirdiği “Datça Bademi”nin itibarının korunması hepimizin görevidir.