1. DATÇA-KNİDOS ARKEOLOJİ GÜNLERİ

Datça Kaymakamlığı ve Datça Belediyesi’nin düzenlediği, Marmaris Müzesi ve Knidos Kazı ve Araştırmalarının ev sahipliği yaptığı,  Knidos Ören yerinde, uygarlık adına kültür ve sanatı baş tacı etmeyi, doğası, tarihi ve kültürel varlıklarına yönelik algıyı ve farkındalığı daha etkin hale getirmek amacı ile 2017 yılında ilki gerçekleştirilen  “Datça-Knidos Arkeoloji Günleri’nin” ikincisi 12.08.2018 tarihinde yapılacaktır/düzenlenecektir.

Bu amaçla “II. Datça-Knidos Arkeoloji Günleri”programı kapsamında başlatılan çalışmalar devam etmektedir.

Etkinlik Knidos Antik Kenti’nde saat 17:30’da Knidos Kazı ve Araştırmaları bilim heyet üyesi olan uzman Arkeologları eşliğinde kent turu ile başlayacaktır. Kentin tarihi ve önemli yapıları ile sürdürülen yeni kazı faaliyetleri ve projeleri bu gezi sırasında anlatılacaktır.

18:30-19:30 arasında misafirlerin kenti daha iyi algılaması, gezmesive soluklanması için serbest vakit imkânı sunulacaktır.

Kendine özgü doğası ve yaşanmışlıkları içinde barındıran antik kentte 19:30-20:15 saatleri arasında gün batımı seyredilecek ve güneşin nefes kesici batışı izlenecek ve meraklılarınca fotoğraflanabilecektir.

20:15-21:00 saatlerinde poster seksiyonu gerçekleştirilecektir. Poster seksiyonunda Knidos’un bazı önemli yapıları ile kentin kazı tarihi, eski gravür ve fotoğrafları yine uzman arkeologlar eşliğinde misafirlere tanıtılacaktır.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Orkestrası ve dünyaca ünlü caz sanatçılarından Flütist Halit Turgay saat 21:00-22:00 saatleri arasında, Meteor yağmuru altında dinleyenlerini flüt konçertosu ve caz müziğinin eşsiz tınıları ile buluşturacak.